Foto fra åbningen af udstillingen den 1. oktober

 

1. - 22. oktober 2016

 

KARIN OHLSEN

Tyskland

Nye oliemalerier

 

Stor soloudstilling med helt nye værker af den tyske billedkunstner KARIN OHLSEN. Hendes enkle og kraftfulde udtryk vil være kendt af mange fra tidligere udstillinger i galleriet. De i alt 45 nye malerier besidder samme æstetiske kvaliteter som hendes ældre arbejder, så der er mulighed for et behageligt gensyn med en populær kunstners fascinerende værker.

Uden titel, 2016, olie på lærred, 160 x 140 cm

 
Værkerne er som altid bygget op omkring et tematisk indhold af klare halvabstrakte kompositioner med en stærk eksistentiel symbolværdi og karakteriseret ved markante spartlede farveflader - udført i pastose lag på lag af oliemaling.
Det tematiske udgangspunkt har gennem årene haft en stærkt inspirerende betydning for Karin Ohlsen. Temaet udgør dog kun en slags allegorisk overskrift for problemstillinger, som i en periode optager kunstneren - nogle gange tilbagevendende. Det er gennem årene blevet til en lang række temaer, som f.eks.: “Entdeckung der Veränderung”, “Kadenz”, “Tannenwald”, “Weg”, “Grosser Fluß”, “Boot”, “Himmelsleiter”, “Häuser”, “Menschen”, “Köpfe”, “030”, “Orte” og “Landschaften". Som det ses, er tematitlerne udtryk for velkendte ting og fænomener - ofte med en nærmest arketypisk symbolværdi eller en indirekte appel til refleksion. Selv om mange af de nye malerier indholdsmæssige fortsat relaterer til nogle af disse temaer, har Karin Ohlsen dog i de senere år primært fokuseret på værkernes mere abstrakte og æstetiske virkemidler i sig selv. Resultatet er i alle tilfælde et smukt personligt - meget ungdommeligt og næsten tidløst - kunstnerisk udtryk.
 
Der er fernisering, lørdag den 1. oktober kl. 14 - 16, hvor alle er velkomne.
Udstillingen er også åben søndag den 2. oktober, kl. 11 - 16, og herefter i galleriets normale åbningstider.

Uden titel, 2016, olie på lærred, 100 x 100 cm

Alle tre: Uden titel, 2016, olie på lærred. Øverste og nederste: 30 x 30 cm. Miderste: 20 x 30 cm.