Ken Denning

*1957

 

 

Arbejdsområde: Maleri, tegning, fotografi, forskellige grafiske teknikker og blandformer.

Uddannelse: I tegning og grafik fra Det fynske Kunstakademi 1986.

Medlemskaber: Danske Grafikere, Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet, Kunstnersammenslutningerne Den Gyldne og Grænselandsudstillingen

Aktuelt: 

KUNSTNERE OM HØJSKOLESANGE I ORD OG BILLEDER

i Gedved Kultur- og Medborgerhus, torsdag den 31. oktober kl. 19 - 21

KEN DENNING og operasanger JESPER BUHL har sammen udgivet en bog med 25 højskolesange. Kunstnerne fortæller først om de enkelte sange, hvorefter Jesper Buhl synger disse. Enkelte af sangene er fællessang. Deltagerne låner en bog og kigger og synger herfra. Ken Denning har et par eksempler på de færdige billeder med. 
Der er adgang for alle interesserede og prisen for at deltage er 30 kr. - Betaling og rekvirering af billet kan ske via hjemmesiden horsensbibliotek.dk (vælg Gedved Bibliotek “Det sker, oktober 2019”).

 

De store separatudstillinger "I NÆRHEDEN" på Kunstmuseet Trapholt i 2004, "UNØDVENDIGE BILLEDER" på Sønderjyllands Kunstmuseum i Tønder omkring årsskiftet 2007-08 og "UNDERVEJS" samme sted, 25. februar - 17. april 2017 har placeret Ken Denning som en af tidens mest markante kunstnere med et personligt og originalt bud på et landskabs-inspireret udtryk.

I galleriet kan man opleve eksempler på nogle af hans seneste malerier i olie på lærred, træ, zink, skifer og papir. Disse er blevet til under kraftig inspiration af kunstnerens landskabsoplevelser på Island - ligesom værkerne i udstillingen “Undervejs. Netop det landskabsinspirerede udtryk har i et samspil med den mere abstrakte og musikinspirerede tilgang præget Ken Dennings arbejder gennem hele hans karriere. Medens det tidligere var østjyske og færøske landskaber, der lå til grund for værkerne, har det i de seneste år været de store, skarptskårne og ofte dramatiske islandske vidder, der nu gør sig gældende. Denne gang i en stram horisontal linjeføring og en markant brug af sorte, isblå, lysebrune og hvidlige farver. 
I flere tilfælde underbygges fornemmelsen af den landskabelige råhed via værkernes stoflighed. Dette opnår Ken Denning med forskellige maletekniske kneb - dog mest markant, når han også rent fysisk bearbejder værkets malebund. Snitspor i en finerplader efter skærejern eller varierede ridser i en zinkplade underbygger på én gang billedets grafiske karakter og dets stoflige nærvær.

Den oprindelige inspiration kan være oplevelser af Færøernes og Islands vældige klippemassiver eller af mere hjemlige landskabsformer, som de findes i for eksempel Øst- og Sønderjylland eller på Fænø i Lillebælt. Uanset hvor Ken Denning henter sin landskabsinspiration, er det karakteristisk at såvel naturens ro som dens omskiftelighed og ofte markante konturer sætter sig billedmæssigt igennem i de anvendte kontraster: mellem det åbne og det lukkede, det organiske og det lineære, det lyse/hvide og det mørke/sorte. - Resultatet er næsten altid en meget energiladet og dramatisk fremstilling.

Museumsinspektør Eva Bræmer-Jensen i katalogtekst til udstillingen på Trapholt Kunstmuseum, 2004

Dennings værker findes blandt andet i Kobberstikssamlingen på Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum, Kastrupgårdsamlingen i København, Trapholt i Kolding, Kunstmuseet i Tønder, Guan Shanyue Art Museum i Shenzen Kina, Bibliotheque Nationale de France i Paris, Sasol Art Museum i Stellenbosch, Sydafrika samt Marianne und Heinrich Lenhardt-Stiftung, Kaiserslautern.

Eksempler på værker til salg i galleriet:

Uden titel, 2019, olie på lærred, 90 x 90 cm. - Pris: 19.000 kr.

Uden titel, 2017, olie på lærred, 140 x 125 cm. - Pris: 28.000 kr.

Uden titel (tema: Island), olie på foto, indrammet 42 x 52 cm. - Pris: 2.500 kr.

Uden titel, 2017-19, olie på lærred, 136 x 126 cm - 28.000 kr.

"Madrid" VI, 2014, litografisk tryk på papir, u. r., trykmål: 43 x 32 cm - Pris: 2.000 kr.