Jens Chr. Jensen

*1949

 

Arbejdsområder: Skulptur, assemblage, installationskunst og landart

Medlem af: Billedkunstnernes Forbund - Dansk Billedhuggersamfund - Kunstnersammenslutningen Vestjyllandsudstillingen (Tistrup) - Kunstnersammenslutningen Riimfaxe

Aktuelt: 

12. 1. - 26. 4. 2019:  "Ting og sager - Skulpturel samtidskunst" (udstilling sammen med Søren Behncke, Maiken Bent, Rose Eken og Hartmut Stockter). - KUNST-ETAGERNE i Hobro.

9. 3. - 22. 4. 2019: "Krydsfelt" (udstilling sammen med Bjarne W. Troelstrup). - KUNSTPAKHUSET i Ikast

"Brønd". Cirkelformet skulptur opført ved Kirsten Kjærs Museum i Thy, 2018, cementfliser, h: 280 cm, ø: 500 cm

 

 

Jens Chr. Jensen er en flittig udstiller. Siden åbningsudstillingen i 2003 har han været fast udstiller hos Galleri Progres. Galleriet har i den forbindelse også haft fornøjelsen af tilbagevendende at kunne vise hans værker ved gallerisammenslutningens årlige kunstmesse ArtHerning. Herudover har Jens Chr. Jensen gennem årene haft mange solo-udstillinger andre steder og været en efterspurgt deltager i diverse gruppeudstillinger - såvel indenlands som udenlands.

Jens Chr. Jensen benytter sig af mange forskellige og utraditionelle materialer i udfomningen af sine værker. Han er en udpræget ting-samler med en fin fornemmelse for det kunstneriske potentiale i nedslidte og kasserede genstande. Fundene får fornyet æstetisk værdi i værkerne - samtidig med at tingenes oprindelige betydning stadig fornemmes.

Erik Meistrup, kunstkritiker og anmelder, skrev i udstillingskataloget til galleriets åbningsudstilling med Jens Christian Jensen, 2003:

"De skulpturelle udtryk, Jens Chr. Jensen arbejder med, er ikke kun assemblager forstået som samlinger af ting, der ikke oprindeligt hørte sammen, men det er også samlinger af tider og dermed af materialer, der har ændret form, farve og udtryk. Når man står overfor kunstnerens værker fornemmer man både den utrolige stoflighed, men også den fysiske fornemmelse af at kunne se tiden (hvad man jo ellers ikke kan gøre). Skulpturerne er således flerdimensionale udtryk, der både er tilstede i rummet, men også naturligt indgår i en form for dialog med rummet og personerne i rummet."

Under fremstillingen af det enkelte kunstværk foretager Jens Chr. Jensen mange justeringer og eksperimenter. For at værket kan fungere, er det nødvendigt, at alle proportioner og enkeltdele heri er nøje afstemte. Dette centrale og helt afgørende forhold i den kunstneriske skabelsesproces mestrer Jens Chr. Jensen på sublim vis. Af samme grund udstråler hans værker harmonisk balance - en slags monumental ro.

Eksempler på værker til salg i galleriet:

Uden titel, 2018, kobber og gummi, 40 x 40 x 7 cm - 6-000 kr.

Uden titel, 2019, assemblage, metal, 50 x 50 x 7 cm. - 8.000 kr.

Uden titel, 2017, assemblage af gummi og messing, indrammet 60 x 60 x 7 cm. - 9.000 kr.

Uden titel, 2019, assemblage af papir (frimærker) og søm, 28 x 23 x 7 cm - 2.800 kr.

Uden titel, skulptur af granit, h: 68 cm. - 45.000 kr.

Uden titel, 2017, træ (bobbrikker), 30 x 30 cm. - 3.200 kr.

Skulptur, træ, papir og jern, h: 33 cm - 7.000 kr.