Lørdag den 13. oktober - lørdag den 10. november 2018

 

"VÆRKER PÅ PAPIR #1"

KEN DENNING - KÜLLI SUITSO - MOGENS GISSEL

Udstillingen er den første af to mindre udstillinger, hvor der vises nye og udvalgte værker af nogle af galleriets faste kunstnere.

 

 

 

Ken Denning: "Madrid" IV, litografisk tryk i to farver på papir, u. r., trykmål: 43 x 32 cm

Külli Suitso: "Hjelm med æbler", koldnålsradering, u. r., trykmål: 28 x 37,5 cm

Mogens Gissel: U.t., olie på papir, indrammet 67 x87 cm

KEN DENNING udstiller litografiske tryk samt malerier i olie på papir og olie på fotos. De abstrakte motiver er, som i hans store malerier på lærred, tydeligt landskabsinspirerede. Ken Denning er medlem af kunstnersammenslutningerne “Den Gyldne” og “Grænselandsudstillingen”. Han nyder stor anerkendelse for sin kunst, og hans værker kan blandt andet opleves i Kobberstikssamlingen på Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum, Kastrupgårdsamlingen, Trapholt i Kolding og Sønderjyllands Kunstmuseum i Tønder. - I foråret 2019 viser Galleri Progres en større soloudstilling med kunstnerens værker.

KÜLLI SUITSO er i den aktuelle udstilling repræsenteret med grafiske arbejder udført i akvatinte, mezzotinte samt raderinger med koldnål og blød grund. Billedernes indhold er som i hendes malerier genkendelige motiver af militærhjelme, landskaber og lokale folk fra hendes hjemegn i Estland. Her havde hun i efteråret 2017 flere store udstillinger med sine malerier af militærhjelme, bl.a. på Estonian War Museum. Külli Suitso er medlem af kunstnersammenslutningen “Den Fynske Forårsudstilling”.

MOGENS GISSEL viser enkelte kultegninger samt små olie- og temperamalerier på papir. Han har to gange tidligere haft soloudstillinger i galleriet, da det havde adresse i Horsens. Siden har denne anerkendte kunstner, der i 1998 blev tildelt Statens Kunstfonds livsvarige legat og som i 2003 modtog Eckersberg Medaljen, bl.a. vakt opmærksomhed med den store retrospektive udstilling “Romantisk Geometri” på kunstmuseet ARoS i 2011. Mogens Gissel er medlem af kunstnersammenslutningerne “Corner" og "Vrå-udstillingen". 

 

Udstillingen er åben lørdag den 13. og søndag den 14. oktober, kl. 11 - 16, og herefter i galleriets normale åbningstider.

Galleriet er lukket lørdag den 3. november.

 

Se andre værker af Ken Denning til salg i galleriet ved at klikke her

Se andre værker af Külli Suitso til salg i galleriet ved at klikke her