N.B. Galleriet holder lukket i uge 19 og i uge 20
 

Else Duedahl: Uden titel, akryl på papir, 56 x 46 cm

 

Fredag den 25. maj - lørdag den 23. juni 2018

ELSE DUEDAHL

Nye malerier i akryl og tusch

 

LARS WALDEMAR

Skulpturer i kalksten

 

Galleriet viser i denne udstilling markante og æstetisk veludførte værker af to kunstnere, der mestrer et stærkt personligt udtryk. Dette arbejder de til stadighed på at forny - simpelthen fordi de ikke kan lade være med at eksperimentere med de foretrukne udtryksmidler.


LARS WALDEMAR er ny udstiller i Galleri Progres. I den aktuelle udstilling viser han et bredt udvalg af kalkstensskupturer under fællesbetegnelsen “Fossile abstraktioner”. Når han skaber sine værker er det almindeligvis med udgangspunkt i naturen og den uendelige organiske mangfoldighed, som f.eks. findes hos koraler og mikroorganismer. Her søger han de strukturer og former, der er essentielle for det, at vi opfatter noget som naturligt og livgivende. Han genskaber dog ikke direkte det, som han ser, men kombinerer flere iagttagelser og skaber sine egne livsformer.
Lars Waldemar er medlem af BKF, Dansk Billedhuggersamfund, International Sculpture Network og Den Fynske Forårsudstilling. Han er en flittig udstiller i ind- og udland. Senest på Venedig Biennalen i 2017 i European Cultural Centre, Palazzo Mora. Det værk, som var udstillet her, og som består af 100 små kalkstensskulpturer, kan også ses i den aktuelle udstilling i Galleri Progres.

ELSE DUEDAHL har tidligere udstillet i galleriet og viser denne gang en række helt nye malerier, udført i akryl på lærred og i akryl og tusch på papir. Også hun arbejder med en slags organiske abstraktioner. Generelt er det dog den stærkt forenklede tegnings mange muligheder, der eksperimenteres med. Ved sirligt og langsommeligt at kombinere enkle geometriske figurationer som små trekanter og firkanter i en slags asymmetriske mønstre på billedfladen, skaber Else Duedahl sig et selvstændigt abstrakt formsprog.
Alle hendes værker er karakteriserede ved enkle klare farver eller sort/hvide kombinationer. Sammen med den omhyggelige udførelse tilfører dette værkerne en høj grad af udtryksfuld sanselig intensitet.

 

Lars Waldemars værk som var udstillet på Venedig Biennalen 2017 i European Cultural Centre, Palazzo Mora.