Uden titel, 2018, olie på lærred, 40 x 30 cm

 

Lørdag den 11. august - lørdag den 22. september 2018

KARIN OHLSEN

"LEBENSSPUREN"

nye malerier i olie på lærred 

 

 

 

 

Den tyske billedkunstner KARIN OHLSEN nyder stor popularitet her i landet og vil være kendt af mange fra tidligere udstillinger i galleriet og fra de anerkendte kunstmesser i Herning og København. Her har der gennem årene været en stadig stigende efterspørgsel på hendes særprægede værker.

 

Uden titel (tema "Häuser"), 2017, olie på lærred, 100 x 100 cm

De i alt 46 oliemalerier, der vises i den aktuelle udstilling, er som altid bygget op omkring et tematisk indhold af halvabstrakte kompositioner - karakteriseret ved enkle figurationer og markant spartlede farveflader.

 

Uden titel (tema "Landschaften), 2018, olie på lærred, 40 x 50 cm

 

Det er gennem årene blevet til en lang række temaer, som f.eks.: “Weg”, “Grosser Fluß”, “Boot”, “Häuser”, “Menschen” og “Landschaften". Som det ses, er tematitlerne udtryk for velkendte ting og fænomener - en slags ikoniske ledemotiver af eksistentiel betydning og med nærmest arketypisk symbolværdi. Mange af de nye malerier relaterer fortsat til nogle af disse temaer, men uanset om det er et velkendt eller et nyt tema (som f.eks. “Kleid” eller “Baum”), der er i fokus, er der hver gang tale om en fornyende variation af unik art - et æstetisk livsspor. Resultatet er i alle tilfælde et smukt personligt - meget livfuldt og næsten tidløst - kunstnerisk udtryk.

Der er fernisering, lørdag den 11. august, kl. 14 - 16, hvor alle er velkomne. 

Udstillingen er også åben søndag den 12. august, kl. 11 - 16, og herefter i galleriets normale åbningstider.