4. maj - 15. juni 2019

KEN DENNING

"Sange fra landskabet"

Maleri og grafiske arbejder

 


Udstillingen viser et omfattende udvalg af Ken Dennings nyere malerier i olie på lærred, træ, zink og papir samt forskellige slags grafiske arbejder.

De sønderjyske og nordatlantiske naturlandskaber, som gennem årene har været udgangspunkt for Ken Dennings abstrakte værker, har han oplevet og omformet i et samspil med en musikinspireret tilgang. Det er derfor ikke nogen tilfældighed, at mange af værkerne fremstår med et stærkt lyrisk præg, hvor den abstrakt ekspressive og forenklede gengivelse af de landskabelige linjeføringer kan vække mindelser om symfoniske partiturer. "Malerierne er også kompositioner, det er musik på væggene, som man skal lære at gå ind i", siger Ken Denning. Han lytter til musik, når han maler og hører ofte en melodi springe frem, når han bevæger sig i et inspirerende landskab.

Uden titel, 2017-19, olie på lærred, 136 x 126 cm - Pris: 28.000 kr.

 

Ken Denning er medlem af Danske Grafikere, Billedkunstnernes Forbund samt kunstnersammenslutningerne “Den Gyldne” og “Grænselandsudstillingen”. Han nyder stor anerkendelse for sin kunst, og hans værker kan blandt andet opleves i Kobberstikssamlingen på Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum, Kastrupgårdsamlingen, Trapholt i Kolding, Sønderjyllands Kunstmuseum i Tønder og enkelte museer i udlandet.
Hans enkle og kraftfulde udtryk vil også være kendt af mange fra tidligere galleriudstillinger, herunder adskillige i Galleri Progres siden 2006.

Udstillingen kan ses til og med lørdag den 15. juni 2019, to. og fr. kl. 13 - 17, lø. kl. 11 - 16 samt efter aftale.

Uden titel, 2017-19, olie på lærred, 110 x 90 cm - Pris: 20.000 kr.