"Maskin-gumozo", blåpatineret bronze, h: 29 cm. Pris: 11.000 kr.

1. april - 24. april 2021

STEFFAN HERRIK
 
 "Ornitomorfe observationer"
 
Grafik og maleri på papir, keramiske unika dekorationer samt skulpturer i patineret jern og bronze.
 
 
 

Det figurative indhold i Steffan Herriks billedunivers har et vist slægtskab med de væsner, som naturfolk rundt omkring på kloden gennem tiderne har dyrket og afbildet. Sammensætningen af forskellige dyrs kroppe, som også ofte tillægges menneskelige egenskaber, er ikke kun et udtryk for rig og frisat fantasi, men afspejler også et menneskeligt behov for gennem arketypiske symboler at kunne visualisere og nærme sig mange af tilværelsens uforklarlige og underbevidste dilemmaer.

Der er således på én gang noget velkendt og skræmmende ved de væsner, som Steffan Herrik frembringer, og som han med en fællesnævner betegner “gumozoer”. Skræmmende fordi de som vanskabte eller klonede fuglemonstre både udstråler en dyrisk råhed og fremstår lidt medynkvækkende. Det velkendte relaterer primært til de menneskelige karaktertræk, som især værktitlerne lægger op til. Det er også gennem titlerne, at kunstneren artsbestemmer og navngiver sine dæmoner, hvilket sker med humor og ironiske hints. Dette gør dem genkendelige for de flestes forståelse af egne eksistentielle dilemmaer.  - Så det vil næppe overraske nogen, at der efterhånden findes gumozoer af en hvilken som helst observans. Det handler blot om at kikke godt efter og turde se dem i øjnene.

 

Se flere af kunstnerens værker ved at klikke her: STEFFAN HERRIK

 
  
 
Nedenstående fotoserie: "Midnatslusker", rustpatineret jern og sorttjæret snor
h: 31 cm - l: 38,5 cm - b: 11 cm. Pris: 11.000 kr.
Der er holdes ingen fernisering, men udstillingen er åben alle dage i påsken kl. 13 - 17. Herefter i galleriets normale åbningstider: torsdag og fredag kl. 13 - 17 samt lørdag kl. 11 - 16.  Alle er velkomne. (Naturligvis med respekt for gældende corona-hensyn.)
 

"Anatomi.gumozo" (Dobbelthånd-gumozo), blyantsmodifikation af lærebogsside, indrammet. Pris: 2.000 kr.

 

 

I perioder hvor der ikke vises særudstillinger, er der altid masser af god kunst i galleriet, som vi gerne viser frem - også uden for de alm. åbningstider. Ring evt. i forvejen, så du/I ikke risikerer at køre forgæves.