Uden titel, 2020, assemblage af kobber, i kasseramme 36 x 30 x 7 cm

10. oktober - 14. november 2020

JENS CHR. JENSEN
 
"NY KANT"
 
 
 
I den aktuelle udstilling vises et stort udvalg af de nyeste skulpturer og assemblager - udført i mange forskellige formater og materialer.

Jens Chr. Jensen er en udpræget ting-samler med en fint blik for det smukke i det hverdagsagtige og for den kunstneriske værdi i nedslidte og kasserede genstande. Fundene får fornyet æstetisk værdi i værkerne - samtidig med at tingenes oprindelige betydning stadig fornemmes.
Ud over brugen af klassiske skulpturelle materialer som granit, jern og træ er mange af de udstillede værker opbygget af mere utraditionelle materiale-sammenstillinger, som f.eks. indeholder læder, papir, plast, bambus, glas og skiffer.
 

Uden titel, 2017, skulptur af rustpatineret jern, 61 x 81 x 81 cm.

I kontrast til en hektisk omverden præget af massive mængder af indtryk og gentagelser kan man opleve en meditativ ro ved at betragte Jens Chr. Jensens kunst. Hans kunstneriske udtryk rummer harmonisk balance - en slags monumental ro. Indenfor det enkelte værks stramt komponerede ydre hersker dog en livfuld dynamisk spænding. I adskillige assemblager gør han således brug af en nærmest “kaotisk” ophobning af mange enkeltelementer. F.eks. et utal af frimærker, rationeringsmærker, kobberstykker, nummerplade- og blyantsfragmenter. I skulpturerne opstår dynamikken i spændingerne mellem den ydre - ofte lagdelte - konstruktions proportioner og de æstetisk afstemte, materiale- og farvekontraster. 

 

Se flere værker af Jens Chr. Jensen ved at klikke her: JENS CHR. JENSEN

Der er fernisering lørdag den 10. oktober kl. 14-16, hvor alle er velkomne. (Naturligvis med respekt for gældende corona-hensyn.)

Udstillingen er også åben søndag den 11. oktober, kl. 11-16, og herefter i galleriets normale åbningstider.
 

 

 

I perioder hvor der ikke vises særudstillinger, er der altid masser af god kunst i galleriet, som vi gerne viser frem - også uden for de alm. åbningstider. Ring evt. i forvejen, så du/I ikke risikerer at køre forgæves.