Tildelingen af "Die Possehl-Preis für Lübecker Kunst 2021” gjorde det muligt for Heinke Both at afprøve og eksperimentere med stentrykket som supplerende virkemiddel. Arbejdet fandt sted på det kendte grafiske værksted Handdruck Loeding & Sturm i Hamburg. Indehaveren Peter Loeding havde udtrykket “noir monter” stående som en permanent påmindelse til alle i værkstedet.


"Noir monter” er fransk og betyder “påfør sort” (eller “ud af mørket") og hentyder til en praktisk teknikalitet i trykprocessen. For Heinke har udtrykket som udstillingstitel en dobbelt værdi: Dels er det en henvisning til, at det grafiske stentryk og farven sort nu er dominerende kunstneriske virkemidler i hendes værker, og dels har udtrykket en overført betydning i relation til hendes indholdsmæssige fokus på mennesket og i særdeleshed dets sammensatte og hurtigt foranderlige sind.

Se flere værker af Heinke Both. Klik her!

Se et improviseret video-indslag fra åbningsdagen på Horsens Lokal-TV: Klik her!

Udstillingen er åben i galleriets normale åbningstider:


Torsdag og fredag kl. 13 - 17 samt lørdag kl. 11 - 16. - Alle er velkomne.

 

I perioder hvor der ikke vises særudstillinger, er der altid masser af god kunst i galleriet, som vi gerne viser frem - også uden for de alm. åbningstider. Ring evt. i forvejen, så du/I ikke risikerer at køre forgæves.  

 

18. marts - 15. april 2023

Det er anden gang, at den tyske billedkunstner Heinke Both udstiller i galleriet. Første gang var i februar 2020, og som den gang viser hun i den nye udstilling overvejende værker, der er udført i collageagtige kombinationer af blandede materialer som akryl- og sprøjtemaling, plastfolie, glas og papir. I den aktuelle udstilling NOIR MONTER indgår også stentryk i mange af billederne, ligesom nogle af stentrykkene også udgør selvstændige værker.

Uden titel, 2022. Litografi og mixed media på bøttepapir

Del siden