Del siden

2022

3. september - 1. oktober 2022

"RE-flower 2"

værker af

JAN SKOVGAARD

Det var første gang, at Jan Skovgaard udstillede i galleriet. Her viste han mange helt nye værker fra de seneste 3 år - sammen med enkelte lidt ældre værker. Udstillingen var kunstnerens omfattende opfølger til en tidligere udstilling af samme navn og indeholdt som denne værker udført i print på hvide alu-plader.


“Er det muligt at komme igen efter et fald? Er det muligt at blomstre igen? Spørgsmålet står et eller andet sted altid og vibrerer i Jan Skovgårds kunst.”

- Således indledte Ole Bak Jakobsen fra det webbaserede nyhedsmedie kunsten.nu sit interview med billedkunstneren Jan Skovgaard i foråret 2022.

janskovgaard.udst.2022.a1
janskovgaard.udst.2022.b
janskovgaard.udst.2022.c
janskovgaard.udst.2022.e
janskovgaard.udst.2022.f
janskovgaard.udst.2022.g
janskovgaard.udst.2022.h
janskovgaard.udst.2022.i1
janskovgaard.udst.2022.j1
janskovgaard.udst.2022.k
janskovgaard.udst.2022.l
janskovgaard.udst.2022.m

6. - 20. august 2022

PROGRES III

Gruppeudstilling med nye værker (og ældre "perler") af følgende kunstnere:

KARIN OHLSEN (D) - KEN DENNING (DK) - GRIT SAUERBORN (D) - JENS CHR. JENSEN (DK) - INGRID DUCH (DK) - STEFFAN HERRIK DK) - KÜLLI SUITSO (EST/DK)

Navnet PROGRES skal tydeliggøre, at galleriet primært samarbejder med professionelle billedkunstnere, for hvem fortsat fornyelse og udvikling af det kunstneriske udtryk er et “must”. Hvad enten kunstneren er fokuseret på figurative eller abstrakte elementer i værkernes indhold, er eksperimenter med formgivningen og med de valgte materialers tekniske muligheder altid af central betydning - og målrettet det færdige resultats æstetiske kvaliteter.

Det er tredje gang, at galleriet laver en større gruppeudstilling af denne art. De første to blev vist i efteråret 2011 i Tobaksgården i Horsens, og lige som den gang bærer udstillingen galleriets navn. 

Udstillingsplakater fra de tre store gruppeudstillinger

Udstillingsplakater fra de tre store gruppeudstillinger

Fredag den 6. - søndag den 8. maj 2022

ART HERNING 2022

Efter et års pause afholdt sammenslutningen Dansk Gallerier kunstmesse i MCH Messecenter Herning. Messen er en af de helt store kunstbegivenheder i Danmark - så også denne gang fik tusinder af kunstinteresserede og samlere rig mulighed for at opleve og købe moderne kvalitetskunst i næsten alle udtryksformer og prislag.

Galleri Progres deltog med superfine værker af følgende kunstnere:

KARIN OHLSEN (D) - KEN DENNING (DK) - GRIT SAUERBORN (D) - JENS CHR. JENSEN (DK) - INGRID DUCH (DK) - OTTO BECKMANN (D) - KÜLLI SUITSO (EST/DK)

 12. marts - 9. april 2022

MAGNUS LØFGREN

Malerier, akvareller og stentryk

"ET POETISK BLIK" 

Det var første gang, at Magnus Løfgren udstillede i galeriet, så udstillingen indeholdt et fyldigt udvalg af hans stentryk, akvareller og oliemalerier fra de sidste 25 år.

Indtryk fra de lokale omgivelser (i form af bygninger, træer og naturlandskaber) har været inspiration til mange af billederne. Dette fremgår tydeligt af værktitlerne, der uden undtagelse nøgternt angiver, hvorfra inspirationen stammer, f. eks. “Horsens Fjord”, “Nøgne træer”, “Gården, sen sol”, “Skibssilhuet” og “Sol i løv”.

5. februar - 5. marts 2022

KEN DENNING - IDA WIETH

Malerier og glasskulpturer

 Udstillingen viste nogle af Ken Dennings nyeste malerier i et flot samspil med skulpturer af glaskunstneren Ida Wieth.

Det var første gang, at galleriet viste nogle af Ida Wieths værker. Skulpturerne i udstillingen tilhørte alle værkserien “Reach”. De er fremstillet af mundblæste glasrør, sammensmeltede og bukkede i tætte abstrakte konstellationer.

Ken Denning udstillede nye variationer af sine musik- og landskabsinspirerede udtryk i olie på lærred, træ og papir. De fleste af værkerne var fremstillet i 2021, og flere af dem bar titlen “Partitur”.

 

Horsens Lokal TV, optog på åbningsdagen en lille improviseret præsentationsvideo. Se den ved at klikke her: https://www.youtube.com/watch?v=yzWsTAI6Lno